Kodlås i sporthallen ger bättre koll

Idrottshallar är en viktig del av samhället där både vuxna och ungdomar samlas på fritiden. Omsättningen av besökare är stor och det är svårt att ha koll på vad som händer i anläggningarna. Med enkla och moderna kodsystem blir kontrollen och tryggheten lättare att hantera.

Closeup,Of,A,Woman's,Finger,Entering,Password,Code,On,TheMånga idrottsanläggningar hålls öppna för besökare dagtid och låses på nätterna. Det är lätt att ta sig in vilket gör anläggningen sårbar för stölder och skadegörelse. Ofta används nycklar för att begränsa tillgången till anläggningen, men de tappas lätt bort eller lånas ut till obehöriga. Fysiska lås kan även klippas upp. Det finns nu moderna sätt att hantera nycklar för både privatpersoner och personal. Det gör hanteringen enklare och ger besökaren ett personligt ansvar för sin kod.

Skapa trygghet med nyckelfria lösningar

Vanliga nycklar delas ofta ut till de anställda och de medlemmar och besökare som använder anläggningen. Många ungdomar kommer och går och nycklarna kan lätt lånas ut till andra personer. Även om anläggningen har larmsystem på nätterna kan nyckeln släppa in obehöriga dagtid utan att dra uppmärksamhet till sig. Det blir därmed svårt att koppla stölder och skadegörelse till rätt person. Detta bidrar ofta till högre avgifter för medlemmarna. Borttappade nycklar behöver letas upp och ersättas. Med kodlås undanröjs alla dessa problem och mindre anläggningar kan i stort sätt sköta sig själva.

Så uppdateras anläggningen med moderna nycklar

Det finns mycket kunskap om att bygga moderna idrottsanläggningar och Riksidrottsförbundet är positiva till utvecklingen. Kodlåsen kan användas till anläggningens lokaler samt de personliga förvaringsskåpen för utrustning och värdesaker. Det finns många varianter av kodlås att välja mellan beroende på behov. Koderna delas ut personligen och det är möjligt att ta fram historik och information för var och när koden används för tillgång till anläggningen. Det är dessutom enkelt att byta ut en kod som missköts. Även personalens nyckelskåp och förråd med värdefull utrustning skyddas på detta sätt. Utlämningen av fysiska nycklar lämnas ut med bättre kontroll och de digitala nyckelskåpen finns i många varianter och storlekar. Även de öppna nyckellisterna kontrolleras med kodlås. Mjukvaran för den digitala kontrollen kan kopplas till ett kodlåst usb-minne, en tjänst med API för att koppla ihop de olika kontrollsystemen samt den mest välutvecklade varianten med molntjänst som erbjuder full kontroll och tillgång till systemen även utanför anläggningen.