Därför bör du ta ett antigentest inför sportlovet

Så här i sportlovstider är det viktigt att du testar dig mot covid-19 innan du och dina barn åker iväg på diverse sportaktiviteter. Planera noga ert sportlov och håll er på säkert avstånd från folk utanför er närmsta krets. Därför bör du och dina barn ta ett test innan sportlovet för att försäkra dig om er och andras säkerhet.

Under sportlovet är det många som vill åka iväg och njuta av sista delen av vintern. Oavsett om du vill åka iväg för att åka skidor, bara åka iväg och mysa på hotell eller om du vill stanna hemma och åka pulka i närheten av ditt hem är det viktigt att du har testat dig inför sportlovsveckan. Genom att testa dig kan du enklare se till att både du och dina barn kan åka iväg utan att behöva tänka på att ni kanske bär på smittan och då riskerar att smitta andra.

Så testar du dig

Medical,Healthcare,Holding,Covid-19,,,Coronavirus,Swab,Collection,Kit,,WearingDu ska främst testa dig om du har minsta symptom av covid-19. De vanligaste symptomen är torrhosta, feber och trötthet. Innan du ger dig iväg på sportlovsäventyr bör du ta ett antigentest för att säkerställa att du är frisk. Testet går fort att genomföra och ger bäst resultat om du testar dig under de första fem dagarna av infektionsförloppet. Det tar cirka 10-30 minuter att få resultat efter att du testat dig.

Planera ett säkert sportlov

För att se till att du undviker att bli smittad eller att smitta andra under dina sportlovsaktiviteter är det viktigt att du planerar för säkra aktiviteter. Se först och främst till att du och dina barn inte träffar folk utanför er innersta krets. Undvik därför delade boenden och kommunaltrafik. Spendera mycket tid utomhus där smittspridningen inte är lika påtaglig. Det är dock viktigt att du och dina barn gör ert bästa för att undvika trängsel och platser där mycket folk är i rörelse, även utomhus.
Åk endast på resor ni anser vara nödvändiga gör vad ni kan för att stoppa en tredje våg av smittspridning i Sverige.
För att coronaanpassa ditt och din familjs sportlov kan ni stanna hemma och upptäcka vad som finns i närheten. Ni kan bygga snögubbar, åka pulka och ta er ut i naturen för att grilla och bara njuta av varandras sällskap.