Köra barnen från sportaktiviteter

Att vara förälder innebär för många ett evinnerligt körande mellan olika sportaktiviteter. En del föräldrar har satt sina barn på aktiviteter så mycket som varje dag i veckan och finner sig själva bakom ratten som trötta chaufförer hela eftermiddagarna – även helgarna kan påverkas. Men hur ska man tänka för att hålla bilen i gott skick och se till att se håller länge och inte släpper ut för mycket?

Image fälgar är bara ett i mängden av saker du kan addera till din bil för att skapa förutsättningar till en fräsch look och hög standard. Dessutom gör nya fälgar att däcken håller längre. Du bör också tänka på att med mycket bilkörande på olika aktiviteter måste du dra ner på klimatavtrycket du gör med din bil. Se därför till att köra energisnålt och inte fylla bilen med för mycket. Ju lättare bilen är, desto mindre bränsle drar den. När senast tittade du ner i din baklucka och rensade ut den? Det kan vara med välgörande än vad du kanske tror.

Hållbara däck och bra planering

Att köra bil är både praktiskt och bekvämt. Men att hamna mitt i rusningstrafiken och därmed köer är inte det bästa för miljön. Genom att planera din körning och lära dig nya rutter sparar du faktiskt både tid, pengar och utsläpp. Något de flesta dessutom glömmer är att även däcken är miljöbovar. De släpper förvisso inte ut koldioxid, men skapar slitage på vägarna och i värsta fall slits giftiga ämnen ur däckens gummi ut från asfalten. Genom att kontrollera att dina däck är miljömärkta kan du minsta din miljöpåverkan. Se till att jämföra olika däck innan du gör ditt köp.

En annan viktig faktor är förstås vad du har för bil. Familjebilar finns det gott om och det är en av de mest recenserade på marknaden. Nackdelen med stora bilar är förstås att de släpper ut mer – men det är en sanning med viss modifikation. Det finns snåla familjebilar med magnifika lastningsmöjligheter. Det du ska leta efter är en bil som är flexibel i sin interiör och kan växa och utvecklas lika organiskt som din familj. Här kan du läsa några recensioner som är bra att ha som underlag.