Så kan du se fotboll i världsklass

Fotboll är en av världens mest populära sporter som engagerar både vuxna och unga. Många har ett eller flera favoritlag och följer sitt lag i vått och torrt. Högsta ligan i Sverige heter Allsvenskan men en liga som är ännu mer populär är engelska Premier League.

Engelsk fotboll bjuder både på bra fotboll och världskända fotbollsspelare. Många svenska har favoritlag i engelska Premier League. Till exempel så finns det många svenska supportrar till laget Manchester United. Har du inte möjlighet att åka över till England kan du Se vilken kanal som visar matchen på TV här. På så sätt kan du se matchen samtidigt som du kan ta del av kommentatorernas expertis.

Enligt en undersökning är Manchester United tvåa på listan över populära lag i Premier League bland svenskar. Det har på ett sätt blivit tradition i Sverige att följa den engelska fotbollen. Till exempel så spelas Premier League under vintern vilket gör att många tittar på matcherna under julledigheten och nyår.

Därför följer många engelsk fotboll

Anledningen till att folk följer utländska lag är oftast att de har någon favoritspelare som de följer. Till exempel så spelade Cristiano Ronaldo för Manchester United under en viss tid vilket gjorde att laget fick många nya supportrar. Det är även vanligt att man håller på samma lag som sina föräldrar. Engelska lag där svenskar har spelat är även väldigt populära. Zlatan Ibrahimović har till exempel spelat i Manchester United. Utöver Manchester United är det även många som supportrar Liverpool. Under 90-talet fanns det många svenska spelare i Liverpool vilket gjorde att intresset för Premier League ökade.

Spara pengar och se fotboll samtidigt

Väljer du att titta på Premier League på TV’n kan du spara en rejäl slant. Det kostar en hel del att se Premier League matcher på plats och det är även svårt att få biljetter. Du behöver till exempel vara medlem i den fotbollsklubb som du vill titta på. Det är även vanligt med bedrägerier om du försöker köpa biljetter utanför arenan. Därför kan det vara smidigare att titta på TV. Då kan du även ta del av försnacket inför matchen och se matchen ihop med vänner och familj.